Hoe het begon.......
 
Dameskoor "Breukels Glorie" is opgericht in 2010 door een aantal enthousiaste dames en twee heren, die graag wilden zingen. De mannen vervulden de rol van accordeonist en dirigent. 
 
Het koor bereikte al snel het aantal van 50 zanglustige dames en om deze reden werd er een ledenstop ingelast! De "meisjes" noemen zich graag de oudere jongeren, het oudste lid is 86 jaar en zingt nog vrolijk mee! 
 
In de loop van de jaren is het koor uitgegroeid van een groep vrouwen tot een mooi dameskoor, dat al heel wat hoogte- maar ook enkele dieptepunten heeft beleefd. Dit versterkt de onderlinge band en dat stralen de dames ook uit! Voorop staat gezelligheid en we delen met elkaar de liefde voor het zingen.
 
Het geheel staat onder leiding van een vrouwelijke dirigente Hanny Nijhuis. Het repertoire bestaat uit gezellige (hoofdzakelijk) Nederlandse, maar ook serieuzere liedjes, afhankelijk van de doelgroep waar voor wordt gezongen. Aan het eind van het jaar wordt er altijd een Kerstrepertoire ingestudeerd.
 
Onlangs mocht het koor haar eerste lustrum, het vijf-jarig bestaan, vieren en dat werd ook uitgebreid gedaan. De dames zijn altijd in voor een feestje en vinden ook altijd weer een reden om iets te vieren, al is het maar omdat de zon schijnt! 
 
Mocht u een gelegenheid hebben waar u ons koor graag bij aanwezig wilt zien, dan kunt u, via de contactgegevens op deze website, een berichtje sturen! U krijgt dan alle benodigde informatie! 
 
Een hartelijke muzikale groet, 
 
Bestuur "Breukels Glorie".

Optredens

23 mei 2019
Korenfestival, Monnickendam
15 juni 2019
12:30 - 14:00
Jaarmarkt, Breukelen
24 augustus 2019
15:00 - 15:30
Boom en Bosch, Breukelen
25 september 2019
15:00 - 16:45
Merenhoef, Maarssen

Bezoekers

Vandaag 4

Gisteren 3

Deze week 7

Deze maand 100

Totaal 4418

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Nieuw in het gastenboek

Jaap
Prachtig koor, veel enthousiasme. Mooie site, mis wel het kopje; vrienden van breukels glorie en de namen bij de foto's in het smoeleNboek.
vrijdag 24 november 2017
jose
De eerste opzet van de website ziet er goed uit!!
vrijdag 18 december 2015